Infrezen in dekvloer

De meeste woningen zijn voorzien van een betonnen vloer met daarop een dekvloer (afwerkvloer zandcement/anhydriet). De makkelijkste en snelste manier van vloerverwarming monteren, is het frezen van sleuven in de afwerkvloer.

Benieuwd hoe frezen in zijn werk gaat? Kijk dan even hier.

Frezen van sleuven in de afwerkvloer

Deze manier houdt in, dat er geen verhoging van de vloer plaatsvindt. De afwerkvloer dient minimaal 2,5 cm dik te zijn; hier in frezen wij sleuven van 17 – 20 mm diep. De vloerverwarmingsbuizen komen dus onder het oppervlak van de afwerkvloer te liggen.

Voor het infrezen van de sleuven maken wij gebruik van een zaagmachine die voorzien is van een dik diamant zaagblad die in een keer een sleuf maakt. Uiteraard gebeurd dit stofarm.

Wanneer er een betonnen ondervloer met een afwerkvloer aanwezig is, is frezen de meest voor de hand liggende mogelijkheid. De vloerverwarming zal dicht aan de oppervlakte liggen, wat betekent dat er een snelle opwarming van de ruimte zal plaatsvinden.

De voordelen van infrezen

  • De dekvloer hoeft niet verwijderd te worden voor de aanleg van vloerverwarming.
  • De bestaande vloer wordt niet verhoogd.
  • Kan in 1 dag gerealiseerd worden.
  • Doordat de verwarmingsbuizen dicht tegen het vloeroppervlakte ligt ontstaat hierdoor een gelijkmatigere warmteverdeling.
  • Voordeligste manier van vloerverwarming.

Wij leveren vloerverwarming met een heldere all‑in prijs!

Zo weet je als klant precies waar je aan toe bent. Alle kosten die nodig zijn om vloerverwarming te leveren en te installeren zijn verwerkt in het Floor-Heating All-in concept. Één prijs is één prijs geen verrassingen achteraf!

Enkele voorbeelden van infrezen in cementdek

Infrezen

De vloerverwarmingsbuizen infrezen in de bestaande dekvloer.

A] Beton/constructievloer
B] Zandcementvloer/dekvloer
C] Vloerverwarmingsbuizen in gefreesde sleuven
D] Leefvloer

Hebben wij u interesse gewekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan