Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in de ruimte. In tegenstelling tot radiatoren, die warmte vanuit één punt afgeven, verspreidt vloerverwarming de warmte gelijkmatig over de vloer. Hierdoor zijn er geen koude plekken of tochtige zones in de kamer. Bovendien verwarmt vloerverwarming de vloer zelf, waardoor je een aangenaam en behaaglijk gevoel hebt wanneer je op blote voeten loopt.

voordelen vloerverwarming

Warmte stijgt
gelijkmatig op

Vloerverwarming zeer comfortabel door gelijkmatig opstijgende warmte en geen tocht.

nadelen radiator-verwarming

Warmte stijgt eerst op
en daalt pas later...

Radiatorwarmte stijgt eerst op, waardoor je vloer koud blijft en tocht ontstaat door circulerende lucht.

Geen zichtbare verwarmingselementen

Bij vloerverwarming zijn er geen zichtbare radiatoren of andere verwarmingselementen in de ruimte. Dit biedt meer ontwerpvrijheid bij het inrichten van de ruimte, omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met plaatsing van radiatoren.

Slim energiegebruik

Vloerverwarming kan efficiënter zijn dan radiatoren, omdat het gebruik maakt van lagere watertemperaturen. Hierdoor kan het systeem op een lagere temperatuur draaien en is er minder energie nodig om de ruimte te verwarmen. Dit kan leiden tot energiebesparingen en lagere stookkosten op de lange termijn.

Geen luchtcirculatie en allergenen

Bij radiatoren wordt warme lucht de ruimte in geblazen, wat luchtcirculatie kan veroorzaken. Dit kan stof en allergenen verspreiden en de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden. Met vloerverwarming is er geen luchtcirculatie, waardoor er minder stof en allergenen worden verspreid en de luchtkwaliteit beter kan zijn.

Het systeem

Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande centrale verwarmingssysteem met behulp van een speciale regelunit. De regelunit stuurt het centrale verwarmingswater door een kunststof leiding, een soort slang die in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als één “grote” radiator. De vloer krijgt als relatief groot oppervlakte, een temperatuur van maximaal 28 graden en verwarmt daarmee het gehele vertrek.

Vloerverwarming kunt u gebruiken als hoofd en als bijverwarming.