Sleuven dicht smeren

Over het algemeen wordt aanbevolen om de sleuven te dicht te smeren nadat het vloerverwarmingssysteem is getest. Dit is ter voorbereiding van bijvoorbeeld egaline of uw leef vloer. Na het in frezen van de sleuven worden deze niet standaard dicht gesmeerd. Waarmee er dichtgesmeerd wordt is afhankelijk van de type leef vloer dat u neemt. Dit leggen we graag verder op de pagina uit.

Mogelijkheden voor het dicht smeren van de sleuven

Dichtsmeren met een krimpvrije mortel

Prijs op aanvraag

  • Minder risico op scheuren
  • Goede hechting
  • Sterk en duurzaam
  • Minder nabewerking
  • Hoogwaardige afwerking

Dichtsmeren van de sleuven

Dichtsmeren van de sleuven heeft als doel het opvullen van de gefreesde sleuf ter voorbereiding voor het leggen van uw leef vloer. Elke vloer is anders maar over het algemeen worden de sleuven dicht gesmeerd met een krimpvrije mortel. Heeft u als vloerafwerking pvc, vinyl, siergrindvloer of marmoleum zowel gelijmd als zwevend. Dan dienen de sleuven dicht gesmeerd te worden na het infrezen met een krimpvrije mortel. Gaat u voor tegels als vloerafwerking dan is dit niet nodig. De tegels kunnen direct op de ingefreesde sleuven worden gemonteerd.

A) Beton/constructievloer
B) Vloerverwarmingsbuizen in gefreesde sleuven
C) Tegellijm

A) Beton/constructievloer
B) Vloerverwarmingsbuizen in gefreesde sleuven
C) Krimpvrije mortel

A) Beton/constructievloer
B) Vloerverwarmingsbuizen in gefreesde sleuven
C) Snelcement

Het dicht smeren van de sleuven word gedaan door een extern vloerenlegbedrijf die volledig gespecialiseerd is in het dicht smeren van de sleuven. Ook staan zijn volledig garant voor de door hun gemaakte werkzaamheden.

Krimpvrije mortel

Krimpvrije mortel wordt vaak gebruikt voor het opvullen van sleuven bij de installatie van vloerverwarmingssystemen. Deze mortel heeft de eigenschap dat het weinig of geen krimp vertoont tijdens het uithardingsproces. Een krimpvrije mortel word steeds vaker toegepast onder een egalisatie vloer. Ook dient er daarna aanzienlijk minder geëgaliseerd te worden. Wij adviseren wel vanaf 4 tot 6mm dikte te egaliseren. Het is belangrijk om te weten dat de keuze voor krimpvrije mortel afhangt van de specifieke vereisten van uw vloeren leverancier.

Egaliseren

Het egaliseren van uw vloer wordt professioneel uitgevoerd door een extern bedrijf.

Prijs op aanvraag

Nieuwe pvc vloer nodig?

Onze collega’s van Stile Floors helpen bij het beantwoorden van al je vragen en kiezen van je nieuwe vloer.

Gratis adviesgesprek inplannen?
Bij Stile Floors komen ze graag bij je over de vloer om je verder te helpen bij het beantwoorden van al je vragen en kiezen van je nieuwe vloer. Deze service is geheel gratis!!

Voor gratis advies