Veelgestelde vragen over vloerverwarming:

Onderstaand zijn enkele veelgestelde vragen over vloerverwarming. Het is echter raadzaam om een professionele installateur van vloerverwarming te raadplegen voor specifieke vragen en advies op maat, aangezien de antwoorden kunnen variëren afhankelijk van het type vloerverwarmingssysteem en de specifieke situatie.

Heeft u vragen neem dan contact met ons op.

Wat is vloerverwarming

Vloerverwarming is een systeem waarbij verwarmingsbuizen onder de vloer worden geïnstalleerd om de ruimte gelijkmatig te verwarmen.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt door warm water door buizen te laten circuleren die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Dit water verwarmt de vloer, die op zijn beurt de warmte aan de kamer afgeeft.

Welke voordelen heeft vloerverwarming?

Enkele voordelen van vloerverwarming zijn:

  • Gelijkmatige warmteverdeling in de kamer.
  • Geen radiatoren of verwarmingsbuizen die ruimte in beslag nemen.
  • Minder stofcirculatie, omdat er geen luchtbeweging is zoals bij radiatoren.
  • Energiebesparing, omdat vloerverwarming efficiënter kan zijn dan traditionele verwarmingssystemen.

Kan vloerverwarming onder elk type vloer worden geïnstalleerd?

Vloerverwarming kan onder de meeste soorten vloeren worden geïnstalleerd, zoals tegels, laminaat, pvc, hout, tapijt en zelfs onder bepaalde soorten tapijt. Het is echter belangrijk om de specificaties en richtlijnen van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Kan vloerverwarming in bestaande huizen worden geïnstalleerd?

Ja, vloerverwarming kan in bestaande huizen worden geïnstalleerd, maar het kan complexer en duurder zijn dan bij nieuwbouw. Het is belangrijk om een professionele installateur te raadplegen om de haalbaarheid te beoordelen en eventuele beperkingen te bespreken.

Is vloerverwarming energiezuinig?

Ja, vloerverwarming kan energiezuiniger zijn dan traditionele verwarmingssystemen. Omdat het de warmte gelijkmatig verdeelt, kan de thermostaat op een lagere temperatuur worden ingesteld zonder in te leveren op comfort. Dit kan leiden tot energiebesparing en lagere stookkosten.

Hoe lang duurt het voordat een vloerverwarmingssysteem de kamer opwarmt?

De opwarmtijd van een vloerverwarmingssysteem kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de isolatie van de kamer en het vermogen van het systeem. Over het algemeen is ons systeem al binnen 30 tot 60 minuten warm.

Kan vloerverwarming worden gebruikt voor zowel verwarming als koeling?

Ja, sommige vloerverwarmingssystemen* kunnen ook worden gebruikt voor koeling. Deze systemen, bekend als vloerkoeling, circuleren koud water door de buizen om de vloer af te koelen en de omgevingstemperatuur te verlagen. Wij raden aan om dan voor een kunststof verdeler te kiezen.
*(In combinatie met een warmtepomp installatie.)

Hebben wij u interesse gewekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan